Rumah > Berita > Seoul Semiconductor menerima pengharaman berterusan terhadap pelanggaran hak paten di Amerika Syarikat

Seoul Semiconductor menerima pengharaman berterusan terhadap pelanggaran hak paten di Amerika Syarikat

Pada 26, Seoul Semiconductor mengeluarkan kenyataan akhbar yang mengatakan bahawa ia memenangi tuntutan pelanggaran paten yang difailkan oleh pengendali ServiceLightingAndElectricalSupplies, Inc. (selepas ini dirujuk sebagai "1000bulbs.com"), platform jualan dalam talian terbesar untuk lampu LED di Amerika Syarikat , "1000bulbs.com". Produk ini menerima pesanan kunci tetap.

Pada amnya, dalam litigasi paten AS, walaupun ia didapati pelanggaran, ia hanya akan dihakimi bahawa pelanggar membayar yuran lesen mengikut peratusan tertentu dari jumlah jualan. The Injunction Permanent sangat jarang berlaku. Larangan jualan hanya diberikan jika nilai teknikal paten sangat tinggi dan penjualan pelanggar tidak dilarang, menyebabkan kerosakan yang tidak dapat diperbaiki kepada paten. Malah, lebih daripada 4,000 litigasi paten difailkan setiap tahun di Amerika Syarikat, tetapi kurang daripada 10 kes setiap tahun menerima "pesanan tetap kekal".

Dalam tuntutan hak paten yang difailkan di Seoul pada Disember 2018 dan Ogos 2019 di Seoul, mahkamah bukan sahaja melarang pihak yang melanggar daripada menjual produk yang melanggar, tetapi juga memutuskan untuk menarik balik semua produk yang dijual.

Keberkesanan penghakiman ini tidak hanya berlaku untuk pendakwaan lebih daripada 50 pencahayaan dan produk berkaitan lain, tetapi juga untuk semua luminair LED menggunakan teknologi yang dipatenkan sama. Apabila Seoul Semiconductor mendapati produk pelanggaran tambahan dan mengemukakan bukti kepada mahkamah, mahkamah akan mengharamkan penjualan produk-produk ini mengikut prosedur ringkasan.

Paten ini adalah sejumlah 10 teknologi teras bagi pembuatan lampu LED, termasuk "Multi-Wavelength Insulation Reflector" yang digunakan secara meluas dalam pakej Mid-Power kelas 0.5W ~ 3W. Di permukaan yang memancarkan cahaya, pluralitas cip LED "Teknologi MultiJunction", pemacu untuk peranti penukaran kawalan dan litar bersepadu semasa dan teknik untuk meningkatkan ketahanan pakej disediakan. Di antara mereka, "teknologi cip multi junction" digunakan untuk produk pencahayaan voltan tinggi 12V dan ke atas, dan merupakan teknologi Acrich paling awal yang dicipta oleh Seoul Semiconductor. Dengan perubahan reka bentuk mudah telefon pintar, LED sebagai aksesori utamanya telah beransur-ansur berubah menjadi generasi kedua kecekapan tinggi, produk berkualiti tinggi. Litigasi paten Seoul Semiconductor telefon pintar juga merupakan tuntutan untuk mengekalkan teknologi generasi kedua ini.

Bagi pihak pengarah Seoul Semiconductor Li Yixun, "Saya berharap kisah kejayaan Seoul Semiconductor dapat membawa harapan kepada anak muda Korea dan UKM yang mencabar mimpi mereka", "dengan harapan untuk memberi sedikit harapan kepada usahawan muda, mencuri teknologi dan syarikat kakitangan bersedia melawan segala cara untuk mengatasinya. "