Rumah > Berita > Tarikh penghantaran MOSFET dilanjutkan kepada 40 minggu, pengurusan kuasa IC, petikan MCU naik 10-15%

Tarikh penghantaran MOSFET dilanjutkan kepada 40 minggu, pengurusan kuasa IC, petikan MCU naik 10-15%

Menurut sumber industri, masa penghantaran MCU dan kuasa cip MOSFET telah diperpanjang lagi, yang akan terus menaikkan harga cip pada suku kedua tahun 2021.


Laporan Digitimes menegaskan bahawa ia dijangka bahawa pengurusan kuasa ICS dan MOSFET akan meningkat 10-15% lagi pada suku kedua. Orang dalam industri mengatakan bahawa pelanggan baru baru-baru ini sedang berhubung dengan pembekal Mosfet di Taiwan, dan mereka sanggup mendapatkan lebih banyak bekalan pada harga yang tinggi. Antara rakan-rakan antarabangsa yang lebih besar, masa penghantaran MOSFET telah dilanjutkan hingga 40 minggu.

Di samping itu, orang dalam industri mengatakan bahawa Renesas Electronics telah menambah kekurangan bekalan MCU. Baru-baru ini, sebut harga MCU telah meningkat sebanyak 10%. Pada masa yang sama, permintaan untuk mcus untuk mainan interaktif, peralatan rumah dan aplikasi keselamatan telah menunjukkan pertumbuhan bermusim. Bermula dari suku kedua, persekitaran pasaran akan memberi manfaat kepada pembekal MCU di tanah besar China dan Taiwan.