Rumah > Berita > Peraturan Jabatan Tenaga AS baru: membatalkan polisi tenaga pada mentol LED

Peraturan Jabatan Tenaga AS baru: membatalkan polisi tenaga pada mentol LED

Pada 5 September, Jabatan Tenaga Amerika Syarikat (DOE) memuktamadkan satu set peraturan baru. Dari 1 Januari 2020, dasar untuk peralihan mentol LED akan dibatalkan. Ramai yang percaya bahawa dasar yang disemak itu telah memulihkan standard kecekapan tenaga yang diterima oleh Obama pada tahun 2017 dan akan melambatkan proses menaik taraf lampu LED.

Dilaporkan bahawa DOE mencadangkan dasar ini pada 19 Februari 2019 untuk menghilangkan definisi lampu umum (GSL) dan lampu pijar umum (GSIL) dan definisi pelengkap lain yang menggunakan standard kecekapan tenaga.

Majlis Ekonomi Konservasi Tenaga AS (ACEEE) menganalisis bahawa jika standard kecekapan tenaga dikeluarkan untuk semua mentol lampu, pengguna AS akan membelanjakan sehingga $ 14 bilion setahun, dan piawaian kecekapan tenaga panggil balik akan menghasilkan peningkatan tahunan dalam pelepasan perubahan iklim kira-kira 38 juta metrik tan.

Sebaliknya, Persatuan Pengilang Elektrik Kebangsaan (NEMA) mengalu-alukan peraturan akhir dan mendakwa bahawa peraturan akhir DOE tidak akan menjejaskan penerapan pencahayaan cekap tenaga yang berterusan di pasaran pada tahun-tahun akan datang.