Rumah > Berita > Pasaran CPU Korea Selatan berubah, Wannian runner-up AMD memerah Intel

Pasaran CPU Korea Selatan berubah, Wannian runner-up AMD memerah Intel

Terima kasih kepada pengurangan Intel dalam penyediaan CPU mewah (unit pemprosesan pusat), AMD telah memenangi sokongan pengguna Korea dengan prestasi kos tinggi. AMD, yang menduduki tempat kedua pada tahun ini, berkembang pesat di pasaran Korea.

Platform harga IT Korea Selatan, Danawa berkata pada 2hb, bahagian pasaran AMD di Korea Selatan adalah 53.58% bulan lalu, dan memenangi 46.42% Intel. Pada awal tahun ini, bahagian pasaran AMD hanya sekitar 40%, tetapi sejak Julai, pangsa pasar AMD telah mula melepasi Intel.

Menurut berita kewangan Korea & quot; fnnews & quot; Laporan pakar percaya bahawa disebabkan oleh bekalan CPU CPU yang tidak stabil, ditambah pula dengan popularitas permainan konfigurasi tinggi tahun ini, AMD dengan cepat mengumpulkan kata-kata mulut dan memenangi banyak pesanan pembelian.

Sebagai contoh, pada bulan Jun tahun ini, Korea Telecom KT dan Jooyon Technology menandatangani kontrak maklumat pendidikan, termasuk kontrak bekalan 18 bilion won dan 45,000 komputer, semuanya dilengkapi dengan pemproses AMD Athlon. Di samping itu, kebanyakan 30,000 komputer yang dibekalkan oleh Danawa kepada Tentera Korea dilengkapi dengan produk AMD.

Orang-orang yang berkaitan dengan AMD mengatakan bahawa pada masa lalu, notis tender sering mempunyai amalan buruk untuk menunjuk pemproses Intel. Baru-baru ini, Intel dan AMD semakin banyak dalam senarai itu.

Sebaliknya, industri Korea umumnya percaya bahawa walaupun pasaran masih dikuasai oleh pemproses Intel generasi ke-9, dalam pasaran komputer yang dipasang, pilihan AMD telah mula meningkat, dan AMD akan terus bersinar di pasaran Korea. Sebelum generasi ini, saya rasa sukar untuk membalikkan trend pasaran.

Orang-orang yang relevan dalam industri ini menunjukkan bahawa dari perspektif penggunaan komputer oleh jenama korporat yang besar, pengguna dan pengeluar masih lebih suka Intel, tetapi untuk pasaran komputer pemasangan kos efektif, PKS, AMD lebih menarik, tetapi Intel dijangka meminjam 10 generasi. Pemproses menukarkan suasana pasaran, tetapi masih tiada jadual penyenaraian tertentu.