Rumah > Berita > Soitec melancarkan laporan hasil suku kedua tahun 2020, pertumbuhan pendapatan sebanyak 46% tahun ke tahun

Soitec melancarkan laporan hasil suku kedua tahun 2020, pertumbuhan pendapatan sebanyak 46% tahun ke tahun

Pada 15 Oktober, Soitec Semiconductor, pemimpin global dalam reka bentuk dan pembuatan bahan semikonduktor inovatif, mengumumkan keputusan kewangan suku tahun kedua bagi tahun fiskal 2020 yang berakhir pada 30 September 2019.

Laporan kewangan menunjukkan bahawa pendapatan suku kedua Soitec ialah 139 juta euro, peningkatan tahunan sebanyak 46%, dan kenaikan 16% dari suku pertama. Pada masa yang sama, pendapatan fiskal syarikat mencapai 258 juta euro, peningkatan sebanyak 38%.

Perlu diingat bahawa, pada kadar pertukaran tetap, volum jualan wafer 200 mm syarikat, yang digunakan terutamanya untuk menghasilkan aplikasi RF dan kuasa, meningkat sebanyak 17% tahun ke tahun, disebabkan oleh pertumbuhan kukuh RF- Permintaan wafer SOI dan Kuasa. -SOI wafer terus berfungsi ketika mereka terus melakukan, dan penjualan wafer 200 mm terus meningkat.

Di samping itu, jualan wafer 300 mm, yang digunakan terutamanya dalam pengeluaran aplikasi digital dan RF, meningkat 68% tahun ke tahun.

Difahamkan bahawa ini adalah disebabkan oleh peningkatan pesat dalam permintaan untuk wafer RF-SOI 300 mm daripada beberapa pelanggan reka bentuk dan pengecualian atas. Kerana dalam "5G tahun" yang sebenar, standard komunikasi 5G memerlukan lebih banyak komponen RF, dan RF-SOI telah menjadi standard industri.

Ke depan, Soitec juga yakin hasil kewangan untuk tahun fiskal 2020 akan tetap tidak berubah.