Rumah > Berita > Samsung tidak ada amaran telefon bimbit lipatan mendatar melintang

Samsung tidak ada amaran telefon bimbit lipatan mendatar melintang

Pada "Persidangan Samsung Developers 2019" (SDC 19) yang diadakan di California, Samsung Electronics menyampaikan jenis baru telefon bimbit lipat.

Menurut laporan "Yonhap News Agency", telefon bimbit ini berbeza dari Galaxy Fold. Ia tidak dilipat secara menegak seperti buku atau manual. Sebaliknya, ia berorientasikan secara melintang dan boleh melipat telefon ke dalam alun kecil.

Zheng Huishun, eksekutif Kumpulan Pembangunan Senibina Wireless Samsung Electronics, tidak menunjukkan sebarang amaran baru mengenai video telefon bimbit lipatan yang baru. Dalam ucapannya, Galaxy Fold hanyalah permulaan. Perkara yang mengagumkan tentang teknologi lipatan ialah ia menjadikan telefon lebih halus.

Zheng Huishun berkata bahawa Samsung bereksperimen dengan poket, tetapi ia boleh ditukar kepada telefon bimbit bersaiz umum ketika mengambil gambar dan rakaman. Ia dipercayai secara meluas bahawa telefon bimbit lipat yang akan disenaraikan kemudiannya akan lebih kecil daripada Galaxy Lipat di pasaran.

Menurut media asing "The Verge", Samsung Electronics mengukuhkan teknologi telefon bimbit lipat, sambil mencipta telefon bimbit yang lebih kecil, ia juga dapat meningkatkan jenis telefon bimbit.

Pada masa ini, Samsung tidak mendedahkan maklumat seperti nama telefon, masa ke pasaran, dan harga. Tetapi Bloomberg melaporkan baru-baru ini bahawa Samsung Electronics merancang untuk memperkenalkan telefon bebas liputan yang lebih murah dan lebih ringan daripada Galaxy Fold. Produk ini boleh dilipat menjadi persegi dengan saiz skrin 6.7 inci.

Industri ini menjangkakan produk itu dijangka akan diumumkan pada Persidangan Komunikasi Mudah Alih Sedunia (MWC) awal tahun depan.