Rumah > Berita > Samsung Electronics tidak mempunyai rancangan untuk mengurangkan pengeluaran DRAM dan cip memori lain.

Samsung Electronics tidak mempunyai rancangan untuk mengurangkan pengeluaran DRAM dan cip memori lain.

Walaupun Jepun mengehadkan eksport bahan mentah teknologi utama ke Korea Selatan dan mengejutkan industri itu, Samsung Electronics Co mengatakan bahawa tidak ada rancangan untuk mengurangkan pengeluaran DRAM dan cip memori lain. Ia juga mengatakan bahawa kesan sekatan eksport Jepun sukar untuk dianggarkan. Boleh cuba meminimumkan kerosakan.

BusinessKorea dan East Asia Daily melaporkan bahawa eksekutif Samsung berkata pada 31 Julai pada suku kedua (April-Jun) panggilan persidangan pendapatan bahawa kerajaan Jepun tidak sepenuhnya mengharamkan eksport bahan semikonduktor, tetapi menambah proses permohonan lesen baru, yang mempengaruhi Operasi harian Samsung. Apa yang akan dilakukan kerajaan Jepun pada masa akan datang masih penuh dengan ketidakpastian dan sukar untuk menganggarkan kesan syarikat itu. Eksekutif itu berkata, "Pengurangan semasa dalam output wafer tidak dipertimbangkan, dan garisan pengeluaran akan beroperasi secara fleksibel untuk bertindak balas terhadap turun naik permintaan."

Apabila bercakap tentang perubahan dalam stok memori pada separuh kedua tahun ini, eksekutif Samsung mendedahkan bahawa "saham akan merosot pada separuh kedua tahun ini, tetapi sukar untuk meramalkan berapa cepat penurunan itu kerana persekitaran luaran masih mempunyai ketidakpastian. & quot; Dia berkata bahawa NAND adalah pantas. Saham memori kilat mula turun dengan mendadak dan dijangka mencapai paras yang sesuai pada suku ketiga.

Ketika ditanya mengenai kenaikan harga memori baru-baru ini, eksekutif berkata sama ada trend menaik ini akan menjejaskan harga kontrak jangka panjang adalah sukar untuk dikatakan.

Looking forward ke tahun depan, para eksekutif Samsung berkata bahawa pelan pelaburan untuk peralatan ingatan masih dalam perancangan. Kilang di Xi'an, China dijangka siap menjelang akhir tahun ini. Kilang Pyeongtaek di Korea Selatan akan siap menjelang akhir tahun depan.

Dari segi pengecualian profesional, eksekutif Samsung menegaskan bahawa barisan pengeluaran EUV Hwaseong Plant dijangka beroperasi pada separuh pertama tahun depan, seperti yang dirancang pada asalnya, syarikat itu juga akan mewujudkan garis proses 7-nanometer EUV dan imej . Barisan pengeluaran sensor (S4). Para eksekutif menunjukkan bahawa Samsung Labs sedang menilai peranti untuk melihat apakah ia boleh memohon proses EUV untuk pengeluaran DRAM generasi ke-10nm (1z-nm).

Apabila ditanya sama ada barisan pengeluaran panel telah ditutup sebahagiannya, para eksekutif Samsung berkata, "Kami akan fleksibel mengendalikan barisan pengeluaran berdasarkan keadaan pasaran dan strategi operasi."