Rumah > Berita > Renesas secara rasmi melancarkan teknologi pemproses ADAS dan SoC baru

Renesas secara rasmi melancarkan teknologi pemproses ADAS dan SoC baru


Pada 17 Februari, laman web rasmi Renesas mengumumkan pelancaran generasi baru sistem bantuan pemandu canggih (ADAS) dan teknologi pemproses sistem on-chip (SoC) automotif dalam aplikasi seperti pemanduan autonomi. Di bawah mod sistem baru, kecekapan kuasa dan keselamatan pemanduan telah dioptimumkan.


Pemproses SoC generasi baru yang dikembangkan oleh Renesas

Peningkatan produk baru terutamanya meliputi: teras pemecut perkakasan Rangkaian Neural Konvolusional (CNN), yang dapat memberikan prestasi pembelajaran mendalam 60.4 trilion sesaat (TOPS), dan gabungan kuasa 13.8 TOPS / W; bantuan pemanduan selamat yang maju, Ia dapat dengan cepat mengesan kegagalan perkakasan rawak dan bertindak balas dalam masa; menyokong tugas perisian dengan tahap keselamatan yang berbeza untuk berjalan selari di SoC tanpa mengganggu satu sama lain. Teknologi baru ini telah digunakan untuk SoC automotif R-Car V3U terbaru milik Renesas.

Renesas akan mengumumkan penerapan teknologi baru yang disebutkan di atas pada 2021 International Solid State Circuit Conference (ISSCC 2021) yang akan diadakan pada 13 hingga 22 Februari 2021.