Rumah > Berita > Prestasi November Nanya adalah 5 bulan yang rendah, dan ia berjuang untuk menampung penurunan dalam penghantaran

Prestasi November Nanya adalah 5 bulan yang rendah, dan ia berjuang untuk menampung penurunan dalam penghantaran

Terjejas oleh penurunan dalam penghantaran bermusim dan penurunan harga secara beransur-ansur, kilang Asia Selatan Memori Rawak Akses Memori Dinamik (DRAM) mengumumkan pada ke-3 bahawa ia telah menggabungkan NT $ 4.263 bilion pada bulan November (sama berlaku selepas ini) penurunan bulanan sebanyak 5.73%. Penurunan tahunan adalah 21.10%, yang baru rendah hampir 5 bulan.

Pada suku ketiga, pendapatan Nanyake adalah 14.799 bilion yuan, dan hasil kumulatif semasa pada bulan Oktober dan November adalah kira-kira 8.785 bilion yuan, penurunan 27.57% berbanding dengan tempoh yang sama tahun lepas. Berharap ke suku keempat, pengurus besar Li Peiying berkata baru-baru ini permintaan terhadap lini produk seperti telefon bimbit, PC, dan elektronik pengguna dimanaskan. Diharapkan perolehan suku tahunan akan berubah menjadi sedikit penurunan berbanding dengan suku ketiga, dan musim tidak akan lemah.

Dari segi harga, Li Peiying optimis bahawa inventori asal suku keempat akan secara beransur-ansur kembali kepada kesihatan. Harga DRAM dijangka menjadi rata atau sedikit naik atau turun berbanding dengan suku ketiga, dan optimis perbelanjaan modal asalnya agak konservatif, dan harga dijangka meningkat pada suku pertama tahun depan.

Hasil penyatuan Nanyake untuk 11 bulan pertama tahun ini adalah 473970000000 yuan, penurunan sebanyak 40.67% dalam tempoh yang sama tahun lepas. Melihat ke hadapan sepanjang tahun itu, Li Peiying berkata dengan pertumbuhan permintaan yang berterusan dalam pelbagai blok pasaran aplikasi, jumlah jualan bit tahunan dijangka berkembang sebanyak 11-13%, yang hampir kepada keseluruhan kadar pertumbuhan permintaan pasaran.

Bagi kapasiti pengeluaran pengilang utama DRAM antarabangsa tahun depan, organisasi penyelidikan dan pembangunan DRAMeXchange menegaskan baru-baru ini bahawa Samsung tidak mempunyai rancangan untuk meningkatkan bilangan filem pada separuh pertama tahun depan. Pada masa ini, perbelanjaan modal hanya dirancang untuk membeli mesin baru untuk dipindahkan ke 1Z. Proses Nano. SK Hynix akan mengurangkan perbelanjaan modal tahun depan, yang bermakna kadar pertumbuhan bekalan tahun depan akan melambatkan berbanding tahun ini; walaupun Micron Semiconductor belum mengumumkan pelan perbelanjaan modal untuk tahun depan, ia juga dijangka lebih konservatif daripada tahun ini.

Mengenai kesan pembangunan industri DRAM tanah besar, Chinbang percaya walaupun Hefei Changxin mengumumkan bahawa ia akan secara rasmi memperkenalkan pengeluaran besar-besaran pada akhir tahun ini, perancangan kapasiti awal masih sangat konservatif. Dianggarkan bahawa isipadu sebenar akan terpantas menjelang akhir tahun depan, dan penambahbaikan hasil keseluruhan industri DRAM tanah masih akan mengambil sedikit masa, dan ia akan memberi sumbangan terhad kepada keseluruhan pertumbuhan bekalan bit industri DRAM 2020.