Rumah > Berita > MediaTek bergabung dengan Sony untuk mengintegrasikan teknologi audio 360 di-tempat untuk memperkenalkan cip

MediaTek bergabung dengan Sony untuk mengintegrasikan teknologi audio 360 di-tempat untuk memperkenalkan cip

MediaTek mengumumkan pada 29 bahawa ia akan menyatukan teknologi Audio Reality Sony inovatif Sony ke dalam portfolio penyelesaian cip audio. Chipset audio MediaTek memberikan audio berkualiti tinggi, resolusi tinggi untuk bar bunyi, penceramah pintar dan peralatan audio yang berkaitan. MediaTek menegaskan bahawa dengan mengintegrasikan teknologi audio di tapak Sony 360, chipset syarikat akan menghasilkan kualiti bunyi yang lebih tinggi dan pengalaman bunyi yang lebih mendalam bagi para pengguna.

Naib Presiden MediaTek senior dan pengurus besar kumpulan perniagaan peranti pintar, Yan Renjie berkata bahawa MediaTek terus memperkenalkan penyelesaian audio untuk teknologi pemprosesan audio canggih dalam tempoh 20 tahun yang lalu. Dengan mengintegrasikan teknologi audio Sony di 360, ia akan menjadikan pengeluar peranti pengguna global. Bawa pengalaman bunyi seperti konsert di tempat.

Audio audio di premis Sony adalah berdasarkan teknologi bunyi spatial berasaskan objek untuk mencipta pengalaman muzik yang menyeramkan baru, seperti artis dan pencipta muzik boleh menggunakan teknologi audio Sony 360 di-tempat-tempat dengan menggunakan sumber bunyi dengan maklumat kedudukan termasuk jarak dan sudut Peta untuk membuat medan bunyi tiga dimensi. Peranti yang menyokong 360 audio di premis akan menghasilkan semula kesan bunyi yang diharapkan dari pencipta muzik, menjadikan penonton seolah-olah direndam dengan suara dari semua arah.

Yoshinori Matsumoto, pengarah dan naib presiden Sony Home Entertainment dan Produk Audio, mengatakan bahawa teknologi audio 360 di-tempat kami membolehkan pengguna untuk mengalami bunyi yang mendalam sebenar dan menikmati muzik kegemaran mereka. Ia adalah satu penghormatan yang hebat untuk bekerjasama dengan MediaTek dan vendor teknologi terkemuka lain untuk membawa 360 audio di-spot menjadi generasi baru peralatan audio.

MediaTek menyediakan sokongan cip untuk pelbagai bar bunyi, penceramah pintar dan peranti audio lain yang berkaitan. Sebagai pembuat nombor 1 dunia untuk peranti pembantu suara, produk MediaTek direka untuk produk audio berprestasi tinggi, termasuk kerangka audio dan teknologi pemprosesan audio terkemuka yang menyokong audio canggih: bunyi yang mendalam, waktu siaga suara yang lebih lama dan teknologi kuasa rendah untuk masa main balik muzik. Penyelesaian MediaTek juga menyokong teknologi pembantu suara, termasuk pengiktirafan ucapan jarak jauh dan teknologi audio yang berkaitan seperti sistem muzik pelbagai bilik.