Rumah > Berita > Huawei mengesahkan bahawa ia telah menghasilkan stesen pangkalan 5G tanpa komponen AS.

Huawei mengesahkan bahawa ia telah menghasilkan stesen pangkalan 5G tanpa komponen AS.

Pada 29 September, media Hong Kong melaporkan bahawa pengasas Huawei Ren Zhengfei berkata pada forum perniagaan pada 26 September bahawa Huawei, yang berada di luar bahagian AS, masih boleh bertahan dan sudah menghasilkan stesen pangkalan 5G yang tidak mengandungi komponen AS. Kembangkan pengeluaran.

Menurut laman web "Hong Kong Economic Times" yang dilaporkan pada 27 September, Ren Zhengfei juga mengatakan bahawa Amerika Syarikat masih dialu-alukan untuk meneruskan bekalan, kerana dengan pembekal selama lebih dari 30 tahun persahabatan, "orang masih memiliki perasaan, tidak boleh hanya dapatkan wang untuk kami, supaya rakan-rakan tidak dapat memperoleh wang. "

Zhang Wenlin, presiden jabatan strategi Huawei memberitahu Reuters bahawa stesen pangkalan Huawei yang tidak mengandungi bahagian Amerika tidak lebih buruk daripada yang digunakan di Amerika Syarikat. Tetapi tidak mahu memberikan butiran lanjut.

Apabila ditanya bagaimana menggunakan teknologi dan mencapai keterangkuman teknikal, Ren Zhengfei berkata, "Kami hanya menggunakan 5G sebagai stesen pangkalan, dan tidak menggunakan 5G sebagai bom atom. Ia boleh digunakan secara universal." Beliau berkata teknologi tidak boleh dipolitikkan melalui perniagaan. Pilih daripada persaingan dan perbandingan dengan pasaran supaya semua orang dapat berkongsi manfaat teknologi baru yang sama.