Rumah > Berita > Lembaga Pengarah Kumpulan Ferrotec (China) datang ke tembaga untuk membincangkan pelaburan projek, dsb.

Lembaga Pengarah Kumpulan Ferrotec (China) datang ke tembaga untuk membincangkan pelaburan projek, dsb.

Baru-baru ini, Beliau Xianhan, Pengerusi Lembaga Pengarah Kumpulan Ferrotec (China) dan Naib Pengerusi Shanghai Shenhe Thermal Magnetics Co, Ltd, datang ke Chongqing untuk membincangkan pelaburan projek dan kerja lain yang berkaitan. Timbalan Setiausaha Jawatankuasa Parti Perbandaran, Datuk Hu Qisheng, Wakil Datuk Huang Huafeng dan saksi-saksi lain menandatangani kontrak itu.

Pada mesyuarat itu, Shanghai Shenhe Thermomagnetic Electronics Co., Ltd. menandatangani perjanjian sumbangan modal dengan orang yang bertanggungjawab dalam penubuhan Anhui Fulede Changjiang Semiconductor Materials Co, Ltd. Dilaporkan bahawa syarikat itu akan melaksanakan presisi wafer semikonduktor kitar semula, bahan semikonduktor, komponen elektronik dan komponen pembuatan dan pemprosesan; perkhidmatan pembangunan dan promosi teknologi bahan baru; peralatan umum, pembuatan dan penjualan alat-alat umum; barangan dan teknologi import dan perniagaan eksport, dan sebagainya. Meningkatkan lagi kekuatan keras industri semikonduktor China.

Hu Qisheng menegaskan bahawa wilayah itu sangat penting untuk pembangunan industri-industri yang sedang berkembang pesat seperti maklumat elektronik. Pada masa ini, Tongling bersungguh-sungguh mempromosikan industri berdayakan tradisional sambil merebut peluang pembangunan dan terus melancarkan usaha untuk inovasi dan transformasi. Penandatanganan kontrak itu merupakan landasan kukuh bagi pengembangan kerjasama antara kedua-dua pihak. Diharapkan Kumpulan Ferrotec (China) akan menumpukan perhatian kepada transformasi perindustrian dan menaik taraf, dan meletakkan lebih banyak kejayaan saintifik dan teknologi serta projek utama di Tongling. Jawatankuasa Parti Perbandaran Tongling dan Kerajaan Perbandaran akan terus menjadi "menyimpan dua kecil", menumpukan pada pembinaan dan pembangunan projek perkhidmatan, dan berusaha untuk mewujudkan situasi kerjasama baru dan menang-menang.

Beliau Xianhan berkata Kota Tongling mempunyai persekitaran pelaburan yang unggul dan asas industri padat. Jawatankuasa parti perbandaran dan kerajaan perbandaran melampirkan sangat penting untuk pembinaan projek. Mereka akan mempercepatkan pembinaan projek, terus meningkatkan pelaburan dalam tembaga, mengembangkan kerjasama dan mencapai peningkatan berterusan rantai industri semikonduktor, dan berusaha untuk mencapai manfaat bersama. Keadaan menang-menang.