Rumah > Berita > Mengharapkan pesanan notebook yang kuat di Q3, pengeluar PCB boleh memulakan petikan rolling

Mengharapkan pesanan notebook yang kuat di Q3, pengeluar PCB boleh memulakan petikan rolling

Menurut sumber industri, pengeluar PCB optimis mengenai momentum pesanan yang kuat untuk buku nota pada separuh kedua tahun ini. Pada masa yang sama, memandangkan harga bahan huluan dijangka meningkat dalam konteks kekurangan yang berterusan, mereka merancang untuk mengemas kini petikan mereka secara berguling.

Orang yang disebutkan di atas memberitahu "masa elektronik" bahawa walaupun mereka bimbang tentang overbooking oleh pelanggan, pengeluar PCB masih optimis bahawa pelanggan notebook tidak melaraskan tahap inventori dan pesanan mereka, dan momentum penempatan pesanan masih kuat, jadi Musim Puncak Notebook akan sama seperti pada tahun-tahun sebelumnya. Datang pada suku ketiga, membawa permintaan yang kukuh.

Insider industri menekankan bahawa kerana masih belum ada tanda perlahan dalam permintaan pasaran notebook terminal, pelanggan telah mengekalkan momentum penghantaran yang kuat untuk produk PCB semua spesifikasi, terutamanya papan HDI mewah dan papan yang tegar multilayer, yang mendorong pembekal PCB untuk kerja lebih masa untuk memenuhi pelan penghantaran.

Dari segi sebut harga, selepas melaksanakan kenaikan harga pertama pada awal tahun ini, kebanyakan pengeluar PCB Notebook tidak mahu menaikkan harga lagi dalam jangka pendek, tetapi jika harga bahan huluan terus meningkat, mereka akan cuba merundingkan pelarasan sebut harga tertentu dengan pelanggan.