Rumah > Berita > Bersorak untuk Penyelamat Blizzard! Samsung menyumbangkan berjuta-juta dolar ke Texas, Amerika Syarikat

Bersorak untuk Penyelamat Blizzard! Samsung menyumbangkan berjuta-juta dolar ke Texas, Amerika Syarikat

Beberapa hari yang lalu, gelombang sejuk dan Blizzard menyerang Texas, menyebabkan air yang meluas dan gangguan kuasa di kawasan itu. Orang-orang mengalami krisis yang belum pernah terjadi sebelumnya, dan kilang cip juga terjejas oleh penggantungan pengeluaran dan kerja. Dilaporkan bahawa, sebagai gergasi teknologi global, Samsung telah menyumbangkan berjuta-juta dolar ke zon itu.

Menurut Agensi Berita Yonhap, Samsung Electronics baru-baru ini menyatakan bahawa syarikat itu telah menyumbangkan AS $ 1 juta kepada rakan kongsi komuniti di Texas untuk menyokong usaha menyelamat di Blizzard. Wang itu akan digunakan untuk menyediakan makanan, air, perkhidmatan perubatan dan tempat perlindungan untuk rakyat Texas.

Di samping itu, kilang cip Samsung di Austin, Texas, ditutup selama lebih dari dua minggu kerana gangguan kuasa. Ini juga merupakan kali pertama kilang terpaksa ditutup sejak selesai pada tahun 1998.

Insider industri meramalkan bahawa ia mungkin mengambil masa beberapa minggu untuk kilang untuk meneruskan operasi.


Perlu dinyatakan bahawa apabila virus mahkota baru merosakkan Amerika Utara pada tahun 2020, Samsung Electronics juga menyumbangkan lebih daripada AS $ 4 juta kepada Samsung ke organisasi bukan keuntungan di seluruh Amerika Syarikat untuk menyokong usaha bantuan wabak.