Rumah > Berita > Cip Apple M2 dikhabarkan untuk memulakan pengeluaran besar-besaran bulan ini

Cip Apple M2 dikhabarkan untuk memulakan pengeluaran besar-besaran bulan ini

Menurut berita pada 28 April, menurut sumber yang biasa dengan perkara yang dikutip oleh Nikkei Asia, pemproses Mac generasi akan datang yang dibangunkan sendiri (tentatif yang ditetapkan sebagai cip M2) akan memulakan pengeluaran besar-besaran bulan ini.

Menurut laporan, Apple "M2 Chip" dijangka akan dihantar seawal Julai tahun ini dan akan dimasukkan ke dalam produk MacBook yang akan dijual pada separuh kedua tahun ini.

Seperti cip M1, "cip M2" baru akan dalam bentuk sistem-on-cip (SOC), yang bermaksud bahawa cip M2 akan mengintegrasikan unit pemprosesan pusat, pemproses grafik, dan pemecut perisikan tiruan semua dalam a cip tunggal. Orang-orang yang disebut di atas yang biasa dengan perkara itu juga menunjukkan bahawa akhirnya cip M2 ini akan digunakan dalam peranti Apple yang lain selain MacBook.

Cip M2 juga akan terus dihasilkan oleh TSMC, dan akan dihasilkan menggunakan proses semikonduktor yang paling maju (5 NM). Ia akan mengambil masa sekurang-kurangnya tiga bulan untuk menghasilkan jenis cip ini.