Rumah > Pengilang > WeEn Semiconductors Co., Ltd
WeEn Semiconductors Co., Ltd

WeEn Semiconductors Co., Ltd

Request quote from

Pengenalan Jenama

- WeEn Semiconductors Co., Ltd, adalah usaha sama global antara NXP Semiconductors N.V. dan Beijing JianGuang Asset Management Co. Ltd (JAC Capital). WeEn Semiconductors telah dibuka secara rasmi pada 19 Januari 2016 dengan pusat perniagaan dan operasi yang terletak di Shanghai, China. WeEn Semiconductors didaftarkan di bandar Nanchang yang merupakan ibukota wilayah Jiangxi, China. Ia memiliki anak syarikat dan cawangan di bandar Jilin untuk pengeluaran bipolar, di Shanghai dan United Kingdom untuk R & D dan sokongan pengeluaran, di Hong Kong untuk aktiviti Jualan, dan di banyak negara lain untuk perkhidmatan jualan dan pelanggan.
Sebagai pemain utama dalam industri semikonduktor, WeEn menggabungkan teknologi kuasa bipolar maju dan sumber yang kukuh dari JAC Capital dalam industri perkilangan Cina dan saluran pengedaran, untuk memberi tumpuan kepada membangunkan portfolio lengkap produk kuasa bipolar terkemuka industri termasuk penerus dikawal silikon, diod kuasa, transistor voltan tinggi, karbida silikon yang banyak digunakan dalam industri automotif, telekomunikasi, komputer dan elektronik pengguna, peralatan rumah pintar, pencahayaan, dan pasaran pengurusan kuasa. Matlamatnya adalah untuk membantu para pelanggan mencapai kecekapan kos dan kecekapan pengeluaran yang lebih tinggi dan menyumbang kepada pembangunan China dan pembuatan pintar global.
Portfolio produk Bahagian Bi-Polar NXP (Diodes, Thyristors & Transistor) telah dipindahkan ke Weic Semiconductors (19 Jan, 2017).

Kategori Product

Discrete Semiconductor Produk(903 products)

Litar Bersepadu (IC)(3 products)

Produk berkaitan