Rumah > Pengilang > Socle Technology Corporation
Socle Technology Corporation

Socle Technology Corporation

Request quote from

Pengenalan Jenama

- Ditubuhkan pada tahun 2001, Socle Technology Corporation merupakan salah satu penyedia terkemuka di dunia iaitu perkhidmatan reka bentuk dan pelaksanaan SoC (System on Chip). Dari ibu pejabatnya di Hsin-Chu City (Taiwan), Socle melayani pelbagai pasaran dari komputer dan elektronik pengguna untuk produk komunikasi dengan pangkalan pelanggan di Eropah, Asia Pasifik, dan Amerika Utara. Socle mempunyai lokasi cawangan di Taipei, Shanghai, dan Shenzhen (China).
Sejak 2004, Socle telah menjadi pemegang lesen sumber IP ARM11MP, ARM1176, ARM926EJ, dan ARM7EJ IP ARM7EJ dan memberikan penyelesaian menyeluruh ARM SoC untuk memenuhi keperluan aplikasi pelanggan di MID, komunikasi genggam multimedia, sambungan bersepadu, elektronik pengguna dan perkara penyimpanan.
Pada tahun 2014, Socle dibeli oleh Foxconn Technology Group (Hon Hai Precision Industry Co. Ltd). Sebagai anak syarikat milik penuh Foxconn, Socle menggunakan kepakarannya dalam teknologi semikonduktor untuk menguruskan penyelesaian semikonduktor dalam Foxconn. Ini termasuk penubuhan saluran IC di seluruh dunia untuk menjual peranti elektronik dari syarikat semikonduktor Tier 1 seperti SHARP dan produk lain dari rakan Socle.

Kategori Product

Optoelectronics(10 products)

geganti(12 products)

Litar Bersepadu (IC)(24 products)

Produk berkaitan